Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
  Maamiina "Miina"
​VIRTUAALIHEVONEN
Hevosen galleriaan >>
 

Nimi: Maamiina "Miina" Kasvattaja: evm
Rek.nro: VH15-018-1963 Omistaja: Jouni VRL-12930
Syntynyt: 24.9.2015 / Suomi (8v) Kotitalli: Kirkkojoen talli
Rotu: Suomenhevonen Vuokraaja: -
Sukupuoli: Tamma    
Väri:  Ruunikko Jälkeläiset: 2 kpl
Säkäkorkeus: 163cm Painotus: Kouluratsatsus

 

Vähän liiankin vauhdikkaaksi kutsuttu Miina on varmasti ainoita suomenhevosia, joka ei pysähdy heinätupsulle työskennellessään. Työmoraali on sillä katossa, eikä sitä ole onneksi edes saatu taltutettua. Välillä vähän prinsessankin leimaa kantava tamma, joka on utelias uusia ihmisiä kohtaan, eikä varmasti pelkää yhtikäs mitään! Edes vaarallisia tilanteita.

Miina on taluttaessa kiltti, vaikka saattaa välillä vähän hötkyillä, eikä ihan ymmärrä ihmisten eri tahtia. Sitä saa jarrutella ja aika ajoin muistutella miten ne neljä jalkaa tallustivatkaan hitaammin. Kiltin leima siksi, että se kuitenkin ymmärtää hidastaa, eikä jyrää ketään. Hoitaessa se on välillä vähän kärsimätön ja saattaa alkaa viskoa päätänsä jos hoitaja tuntuu olevan liian hidas. Turhat puunailut voi siis jättää sikseen; ne voi hoitaa sitten kun Miina on saatu väsähtäneeksi työskentelyllä!

Ratsastus on tamman mielipuuhaa, eikä se millään malttaisi odottaa, että olet päässyt sen selkään. Penkiltä onkin nopeasti vain hypättävä satulaan ja toivottava, että osuu kohteeseen. Miina kyllä osaa seistä aloillaan, mutta yleensä siihen tarvitaan joku pitämään tammaa kiinni. Kun vihdoin päästään kävelemään, kaikki on hyvin. Miina onkin tosi reipas askellajeistaan ja kiiruhtaa välillä liiankin vauhdikkaasti eteenpäin. Työstäminen on kuitenkin helppoa, koska oma moottori pelaa hyvin ja tamma onkin todella mahtava liikkeinen!

Miina toimii tosi hyvin istunnalla ja pohjeavuilla. Sen kanssa on mukavaa tehdä pitkin ohjinkin erilaisia harjoituksia istunnallisesti, koska tamma on niin herkkä. Pukkeja tämä neiti osaa myös tehdä innostuksissaan, varsinkin jos näköetäisyydellä on este. Isoja pomppuja tamma ei hypi, mutta pienet pomput tuovat kivaa väriä arkeen. Miinalla on todella lennokas hyppytyyli ja se lähtee helposti kaahottamaan esteillä; vauhti korjaa virheet, on varmasti sen mielestä oiva lause. Jos estekorkeus kuitenkin nousee hänen mielestään liikaa, tamma vetää liinat kiinni ja toteaa, ettei hän tähän kykene. Siinä vaiheessa täytyy ratsastajan auttaa hevosta ja kannustaa täysillä. Mikään este ei ole jäänyt hyppäämättä, mutta korkeita emme silti harrasta pahemmin. Jätetään ne isot esteet puoliverisille. Mitään erikoisesteitäkään Miina ei hyppää kuin määrätietoisella kuskilla.

Liikkeen puolesta olemmekin panostaneet koulupuolelle ja Miina kyllä tykkää tehdä erilaisia kiemuroita. On tärkeää silti pitää homma miellekkäänä, koska prinsessa voi ottaa nokkiinsa jos asiaa toistetaan liikaa tai hän ei mielestään saa tarpeeksi kehuja. Jos tamman menee herne nenään, se monesti lähtee vain kiihdyttämään pää korkealla, eikä kuuntele enää ratsastajaa. Jarrut kyllä silti löytyy. Maastossa puolestaan taas saadaan silmään kuutosvaihde, joka kantaa nimeään kaahataan kilpaa tuulta vastaan. Jos lenkillä ei kuitenkaan ole tarkoitus kuin kävellä, tamma kyllä tietää sen ja kävelee vain todella reippaasti. Ei se itsekseen lähde kaahailemaan.

Miina vihaa yli kaiken vettä ja se osaa myös kiertää vesilätäköt kaukaa. Jos siis näet reitillänne vettä, kannattaa varautua jumalattomaan loikkaan tai sivuttaisliikkeeseen. Satulasta löytyy kyllä kauhukahva näitä varten. Pelätä ei silti sitä tarvitse, että Miina pelkäisi mitään! Se ohittaa autot ja traktorit mukisematta, eikä tölläile turhia. Hirvetkin ovat hirveän mielenkiintoisia, ovathan ne toki saman värisiä!

 

Sukutaulu
Isä: Tykinkuula evm ii: Sotajalka evm
ie: Helyisä evm
Emä: Maailmatar evm ei: Maalaispoikanen evm
ee: Samatar evm
 

 

Jälkeläiset
 
Syntynyt Nimi rek.nro isä Kasvattaja
6.6.2016 Unikone VH16-018-1763 Hippa-Noppa Kirkkojoen talli
16.9.2017 Pelipoletti VH17-018-2044 Pelipakan Paras Kirkkojoen talli
 
Kisakalenteri

 
Paikka Kisaaja Päivämäärä Laji Luokka Sijoitus
Dragon Age Estate Sandra´s 30.9.2016 Kouluratsastus Helppo B 40/45
Dragon Age Estate Sandra´s 30.9.2016 Esteratsastus 60cm 2/27
Dragon Age Estate Jouni 30.9.2016 Näyttelyt Kylmäveriset  2/8

 

 

Varusteet


     

©2018 Kirkkojoen talli | Virtuaalitalli - suntuubi.com