Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
  Voiveli "Volle"
​VIRTUAALIHEVONEN
Hevosen galleriaan >>
 
 
Nimi: Voiveli "Volle" Kasvattaja: evm
Rek.nro: VH15-018-1970 Omistaja: Jouni VRL-12930
Syntynyt: 16.8.2015/ Suomi  (oma ikääntyminen 8v) Kotitalli: Kirkkojoen talli
Rotu: Suomenhevonen    
Sukupuoli: Ori    
Väri:  Voikko Jälkeläiset: 2 kpl
Säkäkorkeus: 164cm Painotus: -


Voiveli, tutummin Volle,  tai ihan vain "Ihana!" kuten monet henkeään haukkoen kiljahtavat orin nähdessään, on varsin charmikas tapaus. Ihastuttava ulkokuori on tosin pelkkä pintaraapaisu. Sen alla lymyää monipuolinen osaaja. 

Meinasitko hakea tämän kaverin tarhasta? Hienoa! Sitten etsit vain komean kultaisen suomenkirjavan, joka sinua jo terhakkaasti korvat hörössä tuijottaa tarhan perältä! Kaikkina päivinä ei herra viitsi automaattisesti tulla aidanreunalle notkumaan.. Mutta jos olet oikein kiinnostava, se varmasti tulee puhisemaan silmät tuikkien luoksesi! Antaa ottaa kiinni helposti eikä kiusaa ihmisparkoja karauttelemalla karkuun. Herrasmiehen tavoin riimunnarun jatkeena killutaan kuin parhaiten koulutettu koira konsanaan. Kunnioittaa ihmistä ja ihmisen tilaa. Todella harvoin ahnehtii ja jumiutuu kiinni meheviin vihreisiin matkan varrella. Sen sijaan kiinni sidottuna kummasti naru venyy ja Volle repii maasta viimeisetkin mudasta tököttävät ruohonrippeet. Ymmärrettävää, sillä pelkästään paikallaan oleskelu voipi joskus hieman nälättää.. Salanapostelija kannattaa sitoa lyhyelle narulle ja huolella kiinni.

Volle ei juurikaan välitä hoitotoimenpiteistä. Se on kun ei huomaisikaan. Paitsi jos sattuu makea kohta niin sitten ihminenkin viimein huomataan, ori palauttaa palveluksen rapsuttelemalla takaisin. Joskus hieman kovakouraisesti, mutta aina hyväntahtoisesti. Jalat nousevat itsekseen kun vain pyytää "nosta". Kavioiden puhdistus sujuu siis näppärästi ilman että tarvitsee kannatella puolta hevosta kädessään.
Suit-sait-sukkelaan sujahtaa suitset ja satula Vollelle. Kyllä kunnon hevonen tietää mitä se meinaa kun saa tamineet niskaan: Työtä!  Onneksi Voivelin työmoraali ylittää tavallisten pullaponien riman ja tämän olemus muuttuu perus-suokista oikein ryhdikkääksi ja ylvääksi hevoseksi. 

Ihmisen noustessa ratsaille, tulee Vollelle hieman hoppu jo. Se harrastaa siis varaslähtöjä. Turpa suuntaa uralle ennen kuin kukaan on vielä kerinnyt kyytiin. Kun kyytiin jotenkin kuitenkin itsensä saa aina taiteiltua, on se sen arvoista. Vollen askeleet ovat joustavat ja pehmeät istua joka askellajissa. Lennokas ori kuuntelee pieniä apuja ja liikkuu niitä tarkasti seuraten. Se ei kuitenkaan anna anteeksi ratsastajan virheitä ja hermostuu helposti epämääräisistä avuista.  Ratsastajan on muistettava hyvin pehmeät kädet ja ohjat on oltava hyppysissä silkkihansikkain. Muuten tämä jymähtää paikoilleen eikä todellakaan etene ainakaan toivotussa suunnassa. Pukkinappulakin löytyy jos erehtyy omien virheidensä takia luulemaan oria yhteistyöhaluttomaksi.. Riittää se yksikin pohkeiden pamautus ja herra katapultti on ladattu. 

Maastoilu on mukavaa kun on pelkäämätön. Rohkea ei pikku rasahduksista ole heti sinkoilemassa takaisin kotitallille. Valpas Volle on oikein varmajalkainen kulkupeli, joka mittailee tarkasti turvalliset reitit, turvalliset koiranulkoiluttajat ja kaiken mikä on turvallista. Vaarallisuuden merkkejä osoittavia asioita ei suin päin lähestytä, vaan ensin pitää aasin tavoin hetki töllistellä. Liikenteeseen ei kannata lähteä kuin äärimmäisissä tapauksissa ja silloinkin isolla porukalla. Volle hermoilee äänekkäitä härveleitä ja mitä vähemmän lajitovereita turvana, sitä hirvittävämpiä ohittavat autot yms. ovat!

Oikeissa käsissä VaB tasolle koulittu komistus lumoaa kouluradoilla ja lunastaa tittelinsä myös hyvänä hyppääjänä. Volle on hieno polle.


 

Sukutaulu
Isä: Voi Ristus evm
165cm, vkk
ii: Ei Himpura evm
170cm, vrt
ie: Margariini evm
163cm, vkk
Emä: Ilovalo evm
167cm, vrt
ei: Kirkastaja evm
162cm
ee: Ilmi-Ilo  evm
166cm

 
 
Jälkeläiset
 
Syntynyt Nimi rek.nro emä Kasvattaja
7.5.2016 Pusero VH16-018-1120 Surumalja Kirkkojoen talli
25.8.2016 Tähden Lottovoitto VH16-018-1994 Vaalea Unelma Daw VRL-09697
 
Kisakalenteri

Valehtelisin jos väittäisin sen kiertävän kisoja ympäri maailman.

 

Varusteet


  

©2018 Kirkkojoen talli | Virtuaalitalli - suntuubi.com