Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
  Quicksilver ox "Vixi"
​VIRTUAALIHEVONEN
Hevosen galleriaan >>
 
 

Nimi: Quicksilver ox "Vixi" Kasvattaja: evm
Rek.nro: VH15-003-0019 Omistaja: Jouni VRL-12930
Syntynyt: 12.2.2009 / Puola (reaali-ikääntyminen) Kotitalli: Kirkkojoen talli
Rotu: Arabialainen täysiverinen Vuokraaja: Irene
Sukupuoli: Ruuna    
Väri:  Mustanpäistärikkö Jälkeläiset: 2 kpl
Säkäkorkeus: 151cm Painotus: Yleis -/harrasteratsu
 

Puolasta tuotu, kauniin päänmerkin omaava ruuna on juuri sitä mitä komealta ulkokuorelta voisi odottaa. Tasainen luonne takaa sen, että ruunalla voi ratsastaa myös vähän kokemattomanpi ihminen.

Tarhasta haettaessa Vixi osaa käyttäytyä hyvinkin mallikkaasti. Hieman ahmattina se kuitenkin syöksähtelee kesäisin meheville ruohotupsuille, mutta nykäisyllä selviää kyllä sisälle. Samoin hoitaessa osaa olla unelma! Toimenpiteet sujuvat niin käytävällä kuin karsinassakin. Tämä herra osaa kuitenkin liata kauniin mustanpäistärikön karvapeitteensä. Arabialaisuutta ei siis tässä tilanteessa huomaa... Luulisi sen edes vähän nykäisevän kavioita otettaessa, mutta ei. Namupalat ovat aina mieleen - "käyttäydyinhän minä jälleen hyvin!"

Ratsastettaessa Vixi on hyvinkin herttainen. Vixin askeleet ovat hyvin ilmavia ja isoja, ja siksi tuntuukin, että istuu ison keinuhevosen kyydissä. Ruuna käyttäytyy suht automaatisti alku- ja loppukäynneillä, sillä kukapa nyt aitaa päin kävelisi. Kerätessä hevosta kuitenkin hommiin se valpastuu totaalisesti ja pienetkin osumat kylkiin saavat sen kävelemään vinossa. Tarkkaa työskentelyä ja pitkäjänteistä opettelua pohkeille siis! Kaasukahvaa on omastakin takaa, vaikka kyllä etupään jarrutkin löytyvät tarvittaessa. Ei arabilaiseen tyyliin tämä herra ei ole herkkäsuinen. Vixi osaa esteiden ylityksen jalon taidon, mutta ei ole siitä niin kiinnostunut. Sitä joutuu paljon auttamaan ja kannustamaan esteillä, sillä pienikin virhe tai väärä ajatus saa vauhdin pysähtymään ennen estettä - kieltäytyminen, suomeksi. Kerran kielletty este on mörkö ja uudestaan lähestyttäessä se useimmiten protestoi pienellä pukilla. Vixi siis osaa myös vikuroida, sille päälle sattuessa.

Maastossa on hiukan säikky varsinkin jos lähdetään tallustamaan uusia maastoreittejä. Ei kuitenkaan sen koommin pelkää normaaleja raksahduksia tai kahisevia puskia. Arabimaiseen tyyliin Vixi kuitenkin osaa olla nopea liikkeissään, kun säikähtää esimerkiksi maneesin kolisevaa ovea tai tippuvaa lunta. Yksin maastossa ollessa täytyy kuitenkin olla hiukan varovainen, jos ruuna säikähtääkin autoa tms., ettei satu vahinkoja.

Muiden kanssa toimeentuleva Vixi on siis kaikinpuolin mukava arabiherra. Mukavasti toimiva ja yhteistyöhaluinen. Jokaiselle mitä mahtavin kokemus!
 

 
Jälkeläiset
Syntynyt: Nimi: rek.nro emä Kasvattaja
1.3.2013 Holly's Silver Hope ox 0000-000-0000 - -
6.8.2013 Banned From Heaven ox VH15-003-0041 Dephine ox  Tia VRL-12650

 
 
Kisakalenteri
Paikka Kisaaja Päivämäärä   Laji Luokka Sijoitus
Mirabile Mona 27.2.2013   Esteet 120cm 19/32 7vp
Mirabile Mona 27.2.2013   Esteet 140cm Hylätty
Kirkkojoen Talli Mona 31.3.2013   Esteet Ristikko 6/6
Kirkkojoen Talli Irene 31.10.2016   Esteet Ristikko 2/5
Kirkkojoen Talli Irene 1.2.2017   Lumirallit - 5/15

 

 
Varusteet


​​  

 
©2018 Kirkkojoen talli | Virtuaalitalli - suntuubi.com