Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK


<< Takaisin tallista -sivulle

Talliporukka

Tällä sivulla pääsee tutustumaan tallilla pyöriviin hahmoihin.
Näitä tyyppejä voi vuokraajatkin tarinoissaan vapaasti käyttää jos ei vaikka viitsi muista vuokraajista kirjoittaa, tai ei vain vielä tunne ketään kovin hyvin. Vain Jouni on heppu jonka takana istuu oikea ihminen, muut tällä sivulla ovat pelkkiä täytehahmoja. Jopa tallin "virallinen" omistaja Anita on pelkkä sivuhahmo.


 
Anita, 47
Tallin omistaja


Anita on huumorintajuinen ja eläväinen persoona, nauraa yleensä jutulle kuin jutulle. Hänen kovaääninen, hersyvä naurunsa kaikuu usein pihalta talliinkin saakka. Anita on lempeä ja  ymmärtäväinen täti-ihminen, joka tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa.
Nainen saattaa  joidenkin mielestä vähän liioitella vieraanvaraisuuttaan, sillä tallitoimiston kahvipöydässä usein nököttää monenmoista viineriä ja pullapitkoa. Anita leipoo liikaa, sillä tämä on ratsastuksen ohessa hänen suosikkiharrastuksensa. Leppoisasta, pullantuoksuisesta perusluonteestaan huolimatta Anitasta löytyy myös tiukasti kuria pitävä puoli. Lähinnä silloin, kun hän valmentaa,  kouluttaa hevosia... Tai pitää tunteja häseltäville ratsastajille.

Oma hevonen: Nabilah ox "Nala"
Ratsastuskokemus: Lähentelee elinikää
Motto: Hyvä pulla, paremmat kahvit!


 


 
Jouni, 23
Tallin omistaja

 

Anitan poika, pienen siivun tallista omistava Jouni on niin usein tallilla ettei häntä oikein tahdo erottaa enää maisemasta. Hääräilee paljon omien hevostensa, Sessan, Zeldan ja Lilithin kanssa. Kun Jouni on teillä tietämättömillä, on hän luultavimmin kylällä treenaamassa bändinsä kanssa. Jos nyt luulit häntä kitarasankariksi, luulit väärin.. Jouni on nimittäin basisti. Humoristinen, luonteeltaan omalaatuinen ja härö. Ehdoton kahvisieppo joka kofeiinipärinöissään muuttuu nopeasti muka-asiallisesta hepusta puhetulvaa suoltavaksi  vitsiniekaksi. Tuntemattomille hän on rennon asiallinen höpöttäjä joka vaikuttaa välillä jopa sivistyneeltäkin. Tuttujen kesken lievästi teinin tasolle jymähtänyt perämetsän kasvatti.

Ratsastajana mies keskittyy estepuolelle, vaikka koulukiemuratkin ajoittain kovasti houkuttaa. Esteiden parissa erityisesti kiehtoo muurit ja muut vaaralliset ylitykset, sillä onhan se siistiä kun adrenaliini virtaa. 

Omat hevoset: Azeeza ox, Zelinda Kern, Lilium's Lithium
Ratsastuskokemus: Enemmän kuin taidoista uskoisi.
Motto: ???


 
Isabella, "Ipe",19
Tallityttö


 Ipe viettää varmaan lähes kaiken vapaa-aikansa tallilla pörräten ja autellen.  Ipe on rääväsuinen ja äänekäs ihminen, jota ei voi olla huomaamatta, sillä tyttö on täynnä positiivista energiaa. Hän rakastaa vautia ja haasteita siksi tykkää eniten tallin ns. haasteellisimmista hevosista. Tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa, ja hölisee kovaan ääneen jopa entuudestaan tuntemattomille. Nolojen tilanteiden sankari ei jää itkemään häpeää jälkikäteen, rohkea rotan syö ja kuka sitä nyt menneitä muistelee!

Tyttö auttelee Anitaa nuorten hevosten koulutuksessa ja on muutenkin paljon tallitöissä mukana. Vastuuhevosekseen Ipe on saanut Manan, ja keskittyykin tämän hoitamiseen ja liikutukseen täysillä. Tallitöiden ja Manan hoitamisen välissä Ipe liikuttelee myös tallin muita hevosia tarpeen mukaan ja onkin tässä korvaamaton apukäsi.
 
Isabella on energinen ja hauska ihminen, jonka seurassa tuskin kellekään iskee vaivautunut olo. Tarvitsitpa apua tallialueella suunnistamisessa tai puomien kanssa, hän varmasti mielellään tulee sinua auttamaan!

Vastuuhevonen: Nanook's Malika "Mana"
Ratsastuskokemus: Seitsemän vuotiaasta asti satulassa.
Motto: Huono päivä tallilla on parempi kuin hyvä päivä kalassa!

 


 
Lara, 20
Hevosenomistaja


 Lara omisti ennen Midnight Warrior -nimisen Irishcob tamman, mutta joutui luopumaan siitä marraskuussa 2015.  Hän kuitenkin osti itselleen Kirkkojoen tallin kasvatin: Catin, jonka kanssa jatkaa nyt harrastustaan.
Vaikka tämä nuori nainen näyttääkin pinnalliselta muotihörhöltä, sykkii hänen rinnassaan kultainen sydän. Hän on tutustumisen jälkeen rento ja naurava persoona. Rahaa on kuin roskaa, mutta tyttö ei snobeile saavutuksillaan tai lompakon paksuudella.

Hieman hienohelma Lara puhuu ja elehtii liioitellusti käsiefektejä käyttäen, mikä näyttää varsin huvittavalta. Tutustuu mielellään uusiin ihmisiin ja on hyvin ystävällinen kaikille. Vapaa-ajallaan hän käy kaupungissa klubeilla juhlimassa ja tanssimassa. Puheenaiheina ovat yleensä cosmopolitan -lehden artikkelit ja bileet. Lara asuu vielä vanhempiensa luona n.20km päässä Kirkkojoelta. Opiskeluista hän on tauolla, joten aikaa riittää hevostelulle runsaasti.

Hevosten kanssa Lara on aina tullut hyvin toimeen ja hän on myös ratsastajana luonnostaan lahjakas. Hän pitää tasapuolisesti vähän kaikista lajeista, mutta isompia esteitä pelkää.. Oli alla oma tai lainahevonen.

Oma hevonen: Apricot Capricorn "Cat"
Ratsastuskokemus: Aktiiviratsastaja 9 -vuotiaasta asti.
Motto: Askeleen pituutta tärkeämpää, on sen suunta.

 


 
Roope, 25
Hevosenomistaja

 
Roope on perinteinen Suomalainen mies. Hiljainen pellavapää ei kuulu tallin äänekkäimpiin tai puheliaimpiin ihmisiin, vaan tämä mielummin kuuntelee vieressä. Mietteliään oloinen mies on hyvin fiksu ja oppinut, hän tulee parhaiten toimeen samankaltaisten, harvasanaisten ja syvällisten ihmisten kanssa. Mikä puheenaihe saa sitten innostumaan? Parhaiten tuttavuutta voi hieroa puhumalla metallimusiikista tai miehisistä vempeleistä kuten traktorit, autot, moottoripyörät jne. Ammatiltaan mies on seppä. Roope on Jounin tapaan musiikkimiehiä, ja tämä onkin samassa bändissä soolokitaristina.

Ratsastajana Roope ei ole kovin häävi. Maastoilu on tämän miehen juttu, ja hänen perheensä omistama suomenhevonen sopii tähän hommaan mitä mainioimmin. Hiljattain hän on opetellut myös ajamaan, ja kärryttelee Nopan kanssa satunnaisesti lähiteillä. 

Oma hevonen: Hippa-Noppa "Noppa"
Ratsastuskokemus: Sunnuntaipuskaratsastaja jo parisen vuotta.
Motto: Ei tippa tapa eikä minust vähäl pääse.

  
Miisa, 15
Hevosenomistaja
Miisa jää ujon luonteensa takia helposti sivummalle, mutta tyttöä ei voi olla huomaamatta: hänellä on paksut siniset hiukset ja usein myös leikkisän värikkäät vaatteet yllään. Kiharakarvaisella curly hevosella ratsasteleva tyttö on usein omissa oloissaan, sillä hän ei ole porukan sosiaalisimpia persoonia. Miisa karttaa viimeiseen asti sitä kaikkein rääväsuisinta seuraa, hän on asiallinen runosielu. Häneen tutustuminen ei ole mahdotonta, mutta se vie aikaa. Miisa harrastaa ratsastuksen lisäksi virkkaamista ja kenties jotain animeen liittyvää..? Ehkä näistä puhuminen saa  tämän hiljaisen ihmisen avautumaan!

Omat hevoset:  Exodísia"Disa"
Ratsastuskokemus: Tunneilla ravattu, leireillä kastettu.
Motto: Rohkeutta on uskaltaa elää pelkojen kanssa.

 


 
Valtteri, 15
Hevosenomistaja
 
Valtteri on hiljainen nuorukainen, joka ennemmin kuuntelee kuin puhuu. Hän on kyllä usein jutuissa mukana, mutta ujoutensa takia jää enemmän kuuntelijan rooliin. Ujoudestaan huolimatta lähtee pyydettäessä aina rohkeasti mukaan vaikkapa maastoilemaan.

Ratsastusta poika on harrastanut muutaman vuoden ratsastuskoulussa, mutta lopetti tunnit muutettuaan Kirkkokylään.  Maalle kotiuduttuaan päätti tämän vanhemmat kannustaa Valtteria jatkamaan harrastusta, ja ostivat tälle oman hevosen; Mallan.
Mallan kanssa Valtteri tykkää eniten maastoilla ja hypätä esteitä, ja tamma tarjoaa hänelle sopivasti haastetta tässä. Hevostelussa vielä hioo kovasti taitojaan ja ottaa ajoittain estevalmennuksia Anitalta. Osaa kuitenkin perusasiat hyvin ja pärjää hieman kuumapäisempienkin tapausten kanssa. 
Rehti nuori hevosmies, joka ei turhia puhele.

Oma hevonen: Surumalja "Malla"
RatsastuskokemusKuulopuheiden mukaan 3 vuotta ratsastuskoulussa.
Motto: Ei elämästä selviä hengissä.

 


 
Mirka, 31
Ratsastuksenopettaja


 


Hoikka ja pieni Mirka on enemmän mitä päältäpäin voisi ensivilauksella kuvitella. Pienestä paketista löytyy iso luonne ja puoliaan pitävä sisupussi. Nainen on suorasanainen, ja häneltä löytyy selkärankaa ilmaista asiat niin kuin ne ovat. Mirka pitää tiukkaa linjaa opettaessaan ja valmentaessaan. Hän pysyy vaatimuksissaan sekä hevosten, että ihmisten kanssa, eikä hyväksy rimanalituksia. Kun tehdään jotain, se tehdään kunnolla.

Vaikka hänen opetustyylinsä ei kaikille välttämättä sopisikaan, on tulokset puhuneet silti puolestaan. Yksikään ei ole lähtenyt naisen opetuksesta oppimatta.  Huumorintajua ja itseironiaa Mirkalta löytyy. Tupakan ja kahvin kera hän usein höpöttääkin hauskoja juttuja menneistä tapahtumista.


Oma hevonen: Ei vielä nimiä paperissa..
RatsastuskokemusKiertänyt euroopassakin ratsastelemassa.
Motto: Ratsastus ei ole vääntämistä, se on yhteisymmärryksen ja oivallusten summa.

Tiina, 17
Vuokraaja
 


Tiina vuokrasi aikaisemmin Miskaa, joka sydänvian seurauksena laukkasi valitettavasti vihreämmille laitumille. Nykyisin hän vuokraa Dustya ja treenailee orin kanssa tosissaan.

Tiina on hieman erakoitunut, eikä hän pahemmin välitä muista ihmisistä.. Ellei ihmiset satu olemaan hänen tiellään. Hänen, tai hänen menestyksensä. Saat takuulla kuulla mikäli Tiina kokee sinun astuneen hänen varpailleen.
Tämä paketti aiheuttaa silloin tällöin erilaisia tilanteita tallilla. Tytöllä ei ole vielä liittolaisia, mutta osaa yksinäänkin tehdä muiden elämästä astetta hankalampaa. 

Vaikka tyttö onkin suurimman osan mielestä kylmä ja hankala persoona, on hän erittäin taitava hevosten kanssa, ja hoitaa asiat niiltä osin todella tunnollisesti.  Tiina on myös ratsastajana taitava, ja osaa käsitellä vaikeitakin hevosia varmoin ottein.


Vuokrahevonen: Stardust ox "Dusty"
Ratsastuskokemus: Parhaita valmennuksia parhailla talleilla.

Motto: Ei muiden, vaan oman kunnian tähden.

 


 
Rasmus, 10
Satunnaisratsastaja
Rasmus on  Tiinan pikkuveli, mutta täysin toista maata siskonsa kanssa. Touhukas ja ystävällinen poika on puhelias kaveri, ja sellainen kaikkien kaveri muutenkin. Rasmus ottaa silloin tällöin tunteja, ja käy muutenkin huvikseen tallilla siskonsa mukana. Kokemusta löytyy pienen elämän verran, mutta innostuksen taso vaan on vaihdellut kausittain. Ratsastajana poika ei ole tavoitteellinen, ellei hauskuutta ja hurjastelua lasketa tavoitteiksi!

Lempihevonen: Maamiina "Miina"
Ratsastuskokemus: Ei muista, aika paljon.

Motto: Ei mul oo mottoo.

Kira, 19
Hevosenomistaja
Kira on askareissaan reipas ja aikaansaava nuori nainen. Hän ei jää kuhnailemaan tai sano ettei osaa. Kira vaikuttaa ulospäin vakavalta ja joskus tympeältäkin, mutta on vain hidas lämpenemään uusille tuttavuuksille. Kun häneen tutustuu, paljastuu vähäsanaisen kuoren alta vitsikäs ja mukava ihminen.
Ratsastajana Kira on melko vakavissaan ja hän säästää jatkuvasti rahaa valmennuksiin. Vakavamman harrastamisen sivussa suosikkeihin kuuluu nuoremman siskon kanssa maastossa rallittelu. Tytöt usein kisailevat ratsuillaan kumpi onkaan se nopeampi ja parempi. 

Oma hevonen: Frostflake "Frosti"
Ratsastuskokemus: Hmm.. Alotin 10 vuotiaana ratsastuskoulussa.

Motto: Paistaa se päivä joskus lantalaankin!

Vienna, 17
Hevosenomistaja

 


Vienna on Kiran nuorempi sisko. Kiharatukkainen tyttö on heistä se, joka aloitti "pilkkuvillityksen", rakkauden appaloosiin. Alun perin Kiran Frostflake oli sisarusten yhteinen hevonen, mutta yksi ratsu ei yksin pystynyt täyttämään kahden tytön sydämiä. Puoli vuotta Frostin hankkimisesta Vienna sai oman appaloosan, Maimoonan. 
Vienna on hieman ujo, mutta tutustumisen jälkeen varsinainen papupata. Hän tulee toimeen vähän kaikkien kanssa ja on siksi hyvin pidetty ihminen tallilla. 
Ratsastajana Vienna ihailee isosiskoaan, ja yrittää kulkea tämän jalanjälissä. Hän ei kuitenkaan ole yhtä vakavissaan kehittymisen kanssa, sillä leikkimieliset kisailut ja maastoesteet herpaannuttavat huomion muualle.

Oma hevonen: Maimoona "Mai"
Ratsastuskokemus: Melkei yhtä paljo ku Kiralla.

Motto: Esteen edessä täytyy vaan ponnistaa.


 

Marianne, 20
Hevosenomistaja
Oma hevonen: Loistojuttu "Loisto"
Ratsastuskokemus: -

Motto: Ei väliä kuinka korkealta tippuu, vaan miten laskeutuu.


 

Stefanya, 22
Hevosenomistaja
Oma hevonen: -
Ratsastuskokemus: -

Motto: Moni poni päältä söpö, sisältä suunnilleen salamoita.

 


 

Esko, 60
Talonmies / Jokapaikanhöylä
Esko on se joka korjaa kaiken mikä rikki menee! Hän auttelee tallissa ja pihatöissä. Hevosista ei tosin perusta. Jotkut kutsuvat Eskoa "Läppähattupappa" -nimellä, sillä hänen vakiovarusteisiin kuuluu säästä riippumatta hattu, jossa on korvaläpät. Hieman hullunkurinen setä on  omituisuudestaan huolimatta mukava tyyppi. Hänellä on lähes aina leveä hymy kasvoillaan ja useinmiten jopa lauleskelee itsekseen pihatöitä tehdessä. Vapaa-ajallaan hänet löytää kalastamasta samalta järveltä, jossa myös hevosia uitetaan kesäisin. Eskon ohi ei kukaan pääse livahtamaan ilman että tämä tervehtii hyväntuulisena saapujaa.

Oma hevonenKasisatane Valtra valmetti "Traktori"
RatsastuskokemusEn mä hevoosilla.. Mut ajan Valtralla.
MottoEi voi sattuu ku käyttää hattuu!

 
 
©2018 Kirkkojoen talli | Virtuaalitalli - suntuubi.com