Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
  Nadirah "Kirppu"
​VIRTUAALIHEVONEN
Hevosen galleriaan >>

Nimi: Nadirah "Kirppu" Kasvattaja: Kirkkojoen talli
Rek.nro: VH15-003-0515 Omistaja: Jouni VRL-12930
Syntynyt: 10.2.2013 / Suomi  (reaali-ikääntyminen) Kotitalli: Kirkkojoen talli
Rotu: Arabialainen täysiverinen Vuokraaja: Vanessa
Sukupuoli: Tamma    
Väri:  Ruunikko Jälkeläiset: 0 kpl
Säkäkorkeus: 149cm Painotus: Yleis -/harrasteratsu
 
Tallin ensimmäinen oma helmi Kirppu on vekkuli ja aina tallin "oma pikkuinen vesseli". Seikkailupersoonainen tamma omaa ei-niin-tasaisen luonteen ja se todellakin osaa rasittaa ihmisiä tempauksillaan, vaikka naurunremakoiltakaan ei aina voi välttyä. Ämpärin pohjat on tutkittava tarkasti, jokaiseen pieneenkin väliin on mahduttava. Usein myös hyvin energinen Kirppu osaa olla, jolloin miettii, miksi ikinä ryhtyikään tuohon hommaan. Tamman silmiin katsoessa voisi miettiä, mitä sen pää sisältääkään. Kenties tyhjyyttä?

Kirppua ei voisi vähempää kiinnostaa tarhasta hakija. Onhan se kivempaa leikkiä vähän hippaa ja muutenkin pukitella ympäriinsä. Yrittää esittää myös välillä vähän pomoluonnetta muille, vaikka totuus on ihan toista, Kirppu on se alistuja. Emäänsä tullut herkkusuu tulee yleensä pienellä suostuttelulla riimunvarren jatkeeksi ja oikeastaan tykkääkin huomiosta, se vain piilottaa sen salakavalasti.

Hoitaessa Kirppu on usein rauhallinen, mutta ylttiöpäisen utelias. Pahimpina päivinä tamma on otettava käytävälle, koska se vain hyörii ja pyörii karsinassaan, kun sitä hoidetaan. Harjapakki ja kaikki sen sisältö on tutkittava. Se on tottakai myös levitettävä jos se on vain sellaisella etäisyydellä. Ovissa roikkuvat loimet ovat turhia, ne voivat asua lattialla... Sellaista pientä, mutta muuten hoitotoimenpiteet ovat helppoa hommaa. Aikataulu on kuitenkin eri juttu!

Kirppua ei juurikaan ole opetettu tekemään mitään mahtavan hienoa, mutta se osaa jo nostaa kaikki askellajit ja pysähtyä, sekä peruuttaa nätisti. Väistöjä on harjoiteltu ja maastakäsin harjoittelu ei ole yhtään pahitteeksi. Selässä istuessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana istunallisesti, sillä Kirppu on istunnalle aika herkkä. Askellajit ovat kuitenkin mukavan suuret ja joustavat, vaikka onkin aika pienikokoinen. Askellajiensa takia kannattaa treenailla kouluratsastusta, siitä voisi joku päivä tulla hyväkin kisakonkari!
Esteet Kirppu osaa ylittää. Kyllä se siis tietää mitä niillä kuuluu tehdä, mutta maapuomeja ei voi ylittää astumalla, eihän? Myös hyvin nopea tahti saattaa tuota pientä ohjausproblematiikkaa. Esteelle lähestyminen on Kirpulle hyvin vaikeaa ja se yleensä ponnistaa liian aikaisin tai lyö jarrut kiinni. Harjoitus kuitenkin varmasti vie huonoja tapoja pois. Maastoesteitä ei olla kokeiltu, eikä välttämättä vielä kannatakaan!
Huonot päivät tuottavat Kirpulle niskurointia. Sen mielestä ratsastaja on silloin aina väärässä ja oikea on vasen ja vasen oikea. Taistelutanner on valmis kun tamma päättää olla kuuntelematta. Yleensä kuitenkin jotain saa aikaiseksi ja ratsastuksen voi lopettaa onnistumiseen, mutta hermot... ne hermot.

Maneesiin totutettu tammaneiti on seikkailupersoonastaan huolimatta hieman arkajalka. Sen peloton olemus jättää sisälleen sen, että rasahtava oksa kavion alla voi olla kamala tilanne. Samoin linnut ja niiden lentäminen edestä on hirveää. Kirppu ei kuitenkaan reagoi juoksemalla karkuun vaan se saattaa juurtua maahan tai sitten juuret repeävät ja etupää nousee liian korkealle. Kirppu kuitenkin rohkaistuu ja ratsastajan kannustaessa ja puhuessa sille se unohtaa pian hytkyilyn ja jatkaa matkaa. Ryhmässä vaeltaminen ei tuota kuitenkaan mitään ongelmaa, pientä säpsyä välillä. Vedestä ei niin välitä, mutta on käynyt uimassa muutaman kerran!

Hyvin tempperamenttinen arabineitokainen siis kyseessä. Kärsivällisyyttä ja hermoja vaaditaan, mutta oikean ihmisen kanssa osaa toimia kuin hevonen. Kirpun nuori ikä tulee kuitenkin ottaa huomioon, eikä tammaa aleta pakottamaan liian suuriin asioihin, jotta se oppisi tavoille mahdollisimman vaivattomasti. Mutta nyt täytyy taas mennä pelastamaan Kirppu pinteestä... Se tunki turpansa harjapakkiin!


 

 

Sukutaulu
Isä: Aswad ox VH15-003-0514 
150cm, m
 
ii: Anwar ox evm
150cm, rn
ie: Fida' ox evm
149cm, m
Emä: Nabilah ox VH15-003-0017 
150cm, rt
 
ei: Ruhi ox evm
152cm, rt
ee: Hayaam ox evm
150cm, rt
 
 
 
Kisakalenteri
 
Paikka Kisaaja Päivämäärä Laji Luokka Sijoitus
Kirkkojoen Talli Caitlyn 1.2.2017 Lumirallit - 6/15

 

 

Varusteet

 
 ​​

  

©2018 Kirkkojoen talli | Virtuaalitalli - suntuubi.com