Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
  Stardust ox "Dusty"
​VIRTUAALIHEVONEN
Hevosen galleriaan >>
 
 

Nimi: Stardust ox "Dusty" Kasvattaja: evm
Rek.nro: VH15-003-0513 Omistaja: Jouni VRL-12930
Syntynyt: 18.6.2009 / Ranska  (reaali-ikääntyminen) Kotitalli: Kirkkojoen talli
Rotu: Arabialainen täysiverinen Vuokraaja: Tiina
Sukupuoli: Ori    
Väri:  ? Jälkeläiset: 2 kpl
Säkäkorkeus: 153cm Painotus: Esteratsastus
 
Mahtavan värinen oripoika hirnahtelee ja kuopii maata tarhassaan. Tarhan ohi on juuri käpötellyt tallin hienoimpia tammoja, jonka takia Dusty sai jälleen hepulin. Tallin herrasmies voisi kuvailla sitä parhaiten, vaikkakin omaa vain suuren orin luonteen. Koko ei ratkaise sisältäpäin puhkuavaa tahtoa. Dusty onkin tallin orimaisin hevonen, eikä sen selkään päästetä ketä tahansa. Vauhdikas, mutta hyväluonteinen oripoika onkin yksi Anitan silmätikuista.

Kuten mainittu, Dusty on äänekäs oleskelija tarhassa. Ohi menevät hevoset kiinnostavat sitä ja välillä jopa pelkää, ryntääkö se vain läpi aidan. Dustya ei oikein voi olla huomaamatta tarhasta ja se myös tietää sen itse, sillä osaa kerjätä herkkupaloja ovelilla tavoilla. Taluttaessa se osaa olla itsepäinen kulkija ja siksi sitä talutetaankin ketju suussa, ettei satu vahinkoja. Joinakin päivinä ori kuitenkin kulkee oikein nätisti vierellä - yleensä silloin, kun tammoja ei ole lähipiirissä.

Dusty tykkää huomiosta ja pitääkin harjaamisesta oikein paljon. On kuitenkin helpompaa hoitaa, kun ori on kiinni, mutta karsinassakaan hoitaminen ei tuota ongelmaa. Dusty antaa rauhassa selvittää hännän ja harjan, eikä sitä kiinnosta, vaikka hääräisit sen mahan alla. Yleensä ori ottaa harjaamisesta kaiken ilon irti ja saattaa jopa torkahdella! Mainittakoon, että Dustyn omaperäinen häntä kaipaa selvittelyä joka päivä, jotta se pysyy siistinä, eikä menisi niin takkuun. Ja auta armias, jos häntä on ollut harjaamatta pari päivää...
Varusteet Dusty antaa laittaa ongelmitta.

Ratsastaminen Dustyn kanssa on kuin sadusta. Herralla on oma moottori ja tahto mennä eteenpäin. Se toimii hyvin pienillä avuilla jos vain sitä osataan pyytää tarpeeksi selkeästi. Dustylla on pehmeät ja tasaiset askeleet, joissa on todella helppo istua. Kouluratsastus on Dustyn laji ja siitä näkee miellyttämisen halun silmistä. Dusty taipuu vaivattomasti ja onkin koulutetuimpia hevosia Kirkkojoella. Esteilläkään Dustylla ei ole ongelmia, muttei pidä kovin suurista esteistä ja varoo paljon jalkojansa. Puomeja ja ristikoita Dusty menee oikein mielellään vaihteluksi, mutta sen suurempia se tuskin ylittää. Herkkisherra kun on.
Maastossa Dusty on luottohevosia! Harmi vain, että oripoika ei voi lähteä tammojen seurassa maastoon. Kulkee yksikseen kuitenkin mahtavasti. Kaasu ja jarru ovat koko ajan mukana, eikä pelkää turhia ääniä tai näkyjä. Maneesissakin osaa käyttäytyä mallikkaasti, jollei siellä ole samanaikaisesti muita tammahevosia.

Aika pelkäämätön herrasmies Dusty on siis melkeinpä täydellinen hevonen. Taipuva tammamagneetti ja sen hiukan omaperäiset testaukset, pääsisikö tammojen seuraan, antavat väriä arkeen. Dusty antaa omanlaista haastetta tahdonvoimansa takia. Kunnon kouluputte kunnon haasteisiin!

 

 
Jälkeläiset
Syntynyt Nimi rekisterinumero: emä Kasvattaja
26.5.2013 Pamela's Stardust ox 000-000-0000 Pamela's Lovestory ox Angelina 
18.5.2016 Kleopatra ox 000-000-0000 Tiko Tiko Amigo Nelli VRL-14329

 

 
 
Kisakalenteri
 
Paikka Kisaaja Päivämäärä Laji Luokka Sijoitus
           
           

                    

 
Varusteet

 ​​​      
 

 

©2018 Kirkkojoen talli | Virtuaalitalli - suntuubi.com