Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
  Warheart ox "Vartti"
​VIRTUAALIHEVONEN
Hevosen galleriaan >>
 
 

Nimi: Warheart ox "Vartti" Kasvattaja: evm
Rek.nro: VH15-003-0512 Omistaja: Jouni VRL-12930
Syntynyt: 16.5.2007 / Italia  (reaali-ikääntyminen) Kotitalli: Kirkkojoen talli
Rotu: Arabialainen täysiverinen Vuokraaja: -
Sukupuoli: Ori    
Väri:    Jälkeläiset: 0 kpl
Säkäkorkeus: 153cm Painotus: -
 

Hurmuri oriksi osoittaunut Vartti-komistus on päällepäin komeampi kuin olettaisi. Vesihirmuinen laiskamato kuvaa hyvin sen asennetta elämään ja usein se näyttää kokevan olevansa korkea-arvoisempi kuin muut hevoset. Vartti ei ole jokaisen ihmisen unelma, eikä Vartin mielestä kaikista ihmisistä tarvitse tykätä. Ainoa poikkeus on silloin, kun kyseessä on herkku. Vartti onkin vähän koiramainen tapaus maastakäsin!


Tarhasta haettaessa ori on joko valmiina tulossa tai sitten se ei letkauta korvaansakaan. Se ei kuitenkaan ryntää karkuun, varsinkaan jos omaat pienen omppupalasen takataskussa. Vartti on totaali laumasielu, joten tarhasta lähteminen voi joskus tuottaa hankaluuksia, ei ori kuitenkaan mitään traagista ole tehnyt. Kunhan nyt jokin juurakko kasvoi juuri kavioiden tuntumaan. Muuten käsiteltäessä Vartti on oikein kiltti. Se on oppinut monia temppuja herkkujen kanssa! Onhan se aika mahtavaa nähdä oripoika kumartamassa!

Vartti on nautiskelija, mutta selkeästi luulee olevansa enemmän kuin on. Se ei anna esimerkiksi mennä kaulan alta, koska se ei ole hänen titteliinsä sopivaa. Kavioiden nosto on laiskanpulskeaa heilautusta ja oikein ärsyttämistä, kun paino lysäytetään täysin kavioiden ottajan käsiin. On monesti kuultu pieniä kiljaisuja, kun ori on päättänyt talloa jonkun varpaat. Ilkikurinen hymy kuuluu Vartin suosikki-ilmeisiin, eikä sille oikein osaa olla vihainenkaan. Varusteet ori antaa laittaa moitteettomasti. Välillä testailee tarviiko sitä suuta nyt avata, mutta päättäväisellä asenteella kaikki luonnistuu hyvin! Muistathan, että Kuningas Vartin korviin ei voi koskea?

Kirrasitko satulavyön kireälle tallissa? Hyvä, kiristä sitä vielä lisää, sillä tässä on varmasti arabikannan mestari pullistelija! Vartti taitaa kaikki konstit, että työskentely pitkittyy. Orin selkään on sentään helppo päästä, sillä hevonen ei yleensä liikahdakaan penkin vierestä. Toinen ongelma onkin sitten liikkeelle lähtö. Tällä pollella raippa on joskus ihan hyvä olla mukana. Vartin askellus on kuitenkin liikkeelle päästessä hyvin varmaa ja tasaista, eikä se omaa oikein mitään arabimaisia piirteitä ratsastettaessa. Vartti on helppo hakea muotoon ja se osaakin jonkun verran koulupuolta. Laukanvaihtojakin se on treenaillut Anitan hoivissa! Vartti on kuitenkin myös vähän testaileva luonne ja se säpsyykin välillä pieniä vihreitä miehiä, mutta ei kannata välittää.. Jos traktorin ohi kykenee menemään, niin maneesin minitontut eivät varmasti ole sen kamalampia!
Muut askellajit Vartilla ovat suht mukavat. Ravi on hiukan lyhyempää, shettismäistä, mutta lämmetessään se myös pidentää askeliaan.

Esteet.. Ovat aidanpätkiä kulkureitillä. T: Vartti.
Laiskamato ei edes raskaalla hevillä meinaa kiikuttaa kroppaansa pystyjen ylitse. Pari ristikkoakin saa sen jo yleensä polkemaan jalkaa tyytymättömänä. Kuka kuninkaallinen sitä hyppäisi? Siis hyppäisi?! Puomit ovat onnellisia, koska ovat puusta. Täten niitä vasten kolisevat kaviot eivät sentään tuota mustelmaa.
Muuten tallin jokainen puomi olisi sinipilkullinen, kiitos Vartin. 
Hienohelmaruhtinas loikkii pikkuisten esteiden yli, jos selässä kökkivä ihmisenkuvajainen jaksaa nähdä vaivan tapellakseen monta sataa kiloa lihaa estehärpäkkeiden yli, tai ainakin läpi tolppien välistä. Oria saa
 ratsastaa tosissaan, ettei se jäykisty ennen estettä ja kiellä. 

Niin kuin jo mainittu, Vartti on vesipeto ja se rakastaa uimista! Kun ori tietää pääsevänsä uimaan, sen laiskamato puoli katoaa kuin tuhkatuuleen ja intoa riittää enemmän kuin kenkätehtaalla. Ori on kuitenkin maastossa yleensä kaveriavailla. Laumassa se kulkee oikein mainiosti, mutta yksin saattaa pysähdellä ja varoa kummia asioita. Suosittelemme siis kaveriseuraa maastolenkeille!

Kuningas Vartti on siis hyvin omaperäinen arabitapaus. Siihen ei voi kyllästyä, koska ori on mahtava keksimään uusia jekkuja työn välttämiseksi. Laiskamadon alta kuitenkin kuoriutuu mitä ihanin puskaratsu koulupolle, jota on helppo miellyttää vaikkapa porkkanalla!

 

Kisakalenteri

 
Paikka Kisaaja Päivämäärä   Laji Luokka Sijoitus
             

 

Varusteet

  ​​

 
©2018 Kirkkojoen talli | Virtuaalitalli - suntuubi.com