Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
  Banned From Heaven ox "Penni"
​VIRTUAALIHEVONEN
 Hevosen galleriaan >>
Nimi: Banned From Heaven ox "Penni" Kasvattaja: Tia VRL-12650
Rek.nro: VH15-003-0041 Omistaja: Jouni VRL-12930
Syntynyt: 6.8.2013 / Suomi Kotitalli: Kirkkojoen talli 
Rotu: Arabialainen täysiverinen Vuokraaja: Iitu
Sukupuoli: Tamma    
Väri:  Rautiaanpäistärikkö Jälkeläiset: 0 kpl
Säkäkorkeus: 152cm Painotus: Yleis/harrasteratsu
 

Punertava tamma, jonka koko ei päätä huimaa, on pippurinen tapaus sisimmästään. Kaunis ja hieno liikkeinen Penni on tallilla kasvaneita varsoja, vaikka ei oma kasvatti olekaan. Penni on tapaus, jota on vaikea ohittaa, sillä se on ensimmäisenä portilla tulossa sisään. Herkkuja rakastava ja rapsutuksia hiukan karkuun menevä "pippuriaivo" on haastetta kaipaavan ihmisen unelma poni. Tai hevonen, onhan se 4cm yli ponin säkäkorkeuden. Pennin kaunis ulkomuoto on periytynyt sen mahtavilta vanhemmilta. Varsinkin isän puolelta se on saanut paljon vaikutteita. 

Portin liepeillä oleileva rautiaanpäistärikkö on useimmiten se portista ulos tunkeva persoona. Sitä saa hätistellä edestä jos hakee toisen hevosen tarhasta. Pennin taluttaminen itsessään on helppoa. Täytynee vain muistaa kuinka jokainen syötäväksi kelpaavan oloinenkin asia on vetämisen arvoinen. Ahmatti suoraansanottuna. Arabimaiseen tyyliinsä saattaa joinakin päivinä astella koreastikin orien ohitse ja hörähdellä ja hirnahdella niille. Pahaa se ei tekisi kärpäsellekään.

Penni on hoitaessa helppo, vaikkakin se on vähän kärsimötän. Ei siedä liiallista hoitoa tai hössötystä vaan tahtoo homman alta pois mahdommisimman helposti ja nopeasti. Suosittelenkin lämpimästi tamman kiinni laittamista harjauksen ajaksi. Kuopii etusellaan välillä maata, mutta vain kärsimättömänä. Penni antaa harjata joka puolelta ja nostaa kavionsa mallikkaasti, mutta ei osaa pitää itse kavioita ylhäällä. Käsilihakset ainakin kehittyvät.
Satulan ja suitset saa moitteettomasti tammalle, eikä se pullistelekaan.

Säpsy luonne katoaa kuin tuhkatuuleen kun päästään kentälle. Penni ei suostu ensinäkään seisomaan paikoillaan ilman, että joku pitää siitä kiinni selkään noustessa. Penkiltä on turha yrittää edes nousta ja sen selkään on mentävä pehmeästi, jollei tahdo heti pukkisarjoja. Tahmeat liikkeet ja sitä saa pyytää kolminkertaisilla avuilla liikkeelle. Penni pysähtelee ja kiusaa ratsastajaa testatakseen tarviiko tämän nyt välttämättä työskennellä. Täytyy myös olla tarkkana pään kanssa, ettei se vedä sitä liian alas ja pukita. Penni kuitenkin osaa kulkea nätisti muodossa ja innostuttuaan jopa näyttää parhaimmat puolensa. Tamma on selkeästi estepuolelle kääntyvää sorttia, sillä puomien yli on aina pakko päästä; oli ne tarkoitettu sille tai ei. Penni on siis hyvin omaperäinen hevonen, eikä sitä pidä aliarvioida. Kärsivällisyys maan perii ratsastettaessa, sillä luottamus on sillekin kaiken a ja o.

Pennillä ei ole menty yksikseen maastossa sen pukkisarjojen vuoksi, mutta kaverin/kaverien kanssa menee suht hyvin. Alkukankeutta löytyy ja pysähtelee retken alussa muutamia kertoja jälleen testatakseen. Penni ei kuitenkaan pelkää maastossa sen koommin mitään. Traktorit ovat välillä jännittäviä, mutta menee niiden ohi rauhallisella ratsastusotteella. Penni tykkää myös uida!

Hyvinkin epämääräisen luonteen omaava Penni on siis haaste, jonka voi kuitenkin kouluttaa olemaan hevosiksi. Kärsivällinen ja päättäväinen ratsastaja saa sen toimimaan kuin unelma, niin koulukiemuroissa kuin esteilläkin. Kehumiset ja herkut saavat tamman pään kääntymään helposti, eikä se muutenkaan mikään mahdottomuus ole. Vaikka tammaa sanotaakin Penniksi, on se silti enemmän kuin pennin arvoinen!

 
Sukutaulu
 
Isä: Quicksilver  ox VH15-003-0019
151cm, mpäis
ii: tuntematon
ie: tuntematon
Emä: Dephine ox VH12-003-0969
143cm, kkm
ei: tuntematon
ee: tuntematon

 
 
Kisakalenteri

 
Paikka Kisaaja Päivämäärä Laji Luokka Sijoitus
Autumnfield Sandra´s 2.6.2014 Esteratsastus 40-60cm 8/24
Perderesies Sede 22.9.2014 Esteratsastus 50cm 5/9
Syysmetsä Sede 30.11.2014 Esteratsastus 50cm 4/30
Syysmetsä Sede 30.11.2014 Esteratsastus 60cm 6/31
Spring Hill racing center Sede 7.12.2014 Kouluratsastus Helppo B 3/21
Spring Hill racing center Sede 7.12.2014 Esteratsastus 60cm 28/31
Kirkkojoen Talli Sede 31.10.2016 Esteratsastus 50-60cm 2/12

 

Varusteet

​​      
 

©2018 Kirkkojoen talli | Virtuaalitalli - suntuubi.com