Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
  Arctic Paradox "Panda"
​VIRTUAALIHEVONEN
 Hevosen galleriaan >>

 
Nimi: Arctic Paradox "Panda" Kasvattaja: evm
Rek.nro: VH16-058-0027 Omistaja: Jouni VRL-12930
Syntynyt: 22.11.2013 Kotitalli: Kirkkojoen talli
Rotu: Pintabian Vuokraaja: -
Sukupuoli: tamma    
Väri:  mustankirjava Jälkeläiset: 0 kpl
Säkäkorkeus: 153cm Painotus:  

Sirkuksessa hetken aikaa työskennellut Panda on tallin temppumestari. Tamma kierteli sirkuksen mukana vain hetken, mutta oppi sen aikana jo kaikenlaista kivaa. Takajaloilleen se osaa nousta pyytämällä, istua, antaa kavion ja kehnonlainen kumarruskin tältä onnistuu. Tamma on luonnostaan hyvin fiksu ja se oppiikin nopeasti uusia asioita. Se myös nauttii yhdessä tekemisestä, erityisesti maastakäsittelystä ja uusien asioiden harjoittelemisesta.

Tarhassa on se viimeinen hiippari kaikkien muiden joukossa. Haistelee ja tarkastelee kaukaa ihmisiä, eikä välttämättä anna heti kiinni. Tuttu ihminen ja ääni saavat sen kuitenkin jopa epäröiden astumaan luokse. Taluttaessa saattaa säpsähdellä omituisista asioista, mutta ei kuitenkaan keksi mitään älyttömyyksiä.

Hoitaessa herkkä joka paikasta, mutta tykkää silti suunnattomasti huomiosta. Jos vain saisi, niin olisi harjattavana varmasti koko ajan. Ainoana asiana tässä on, että ihmisen täytyy olla tuttu. Uusia ihmisiä tarkastelee ja hiukan jopa pelkää, mutta luottamuksen ansainnut saa siitä esiin säikyttömänkin puolen. Kaviot nostaa hyvin ja antaa laittaa varusteet muitta mutkitta. Kuolaimien laitossa saattaa kyllä välillä vähän vitkutella. Nautiskellessaan Panda riiputtaa usein päätänsä ja sen omanlainen tapa "hymyillä" saa monen sydämen sykkimään!

Panda on alkukäyntien ja veryttelyiden jälkeen hyvinkin virkeä ratsu. Sen askellajit ovat kohtalaisen mukavia, mutta ehkä hieman ponimaisen tikittävät. Ketterä ja aina kuulolla oleva tamma osaa vähän kaikkea. Se taipuu koululiikkeisiin, mutta osaa myös hypätä vallan mainiosti jopa 90cm esteitä. Testattu on myös länkkärityylinen tynnyrin pujottelu; jos haastetta kaipaa niin siitä vaan! Oma moottori löytyy usein helposti, ja motiivia tekemisen makuun ei tarvitse kaivella pitkään.
Luottoratsastajan kanssa se keskittyy paremmin töihin ja on muutenkin enemmän mukana hommassa, kuin satunnaisratsastajien kanssa. Vähän "yhden ihmisen hevonen" -vivahdetta siis havaittavissa.


Maastossa rauhallinen löntystelijä. Vauhti jäi kentälle kun portti avattiin. Panda ei vähästä hätkähdä eikä liioin kiinnostu kovista laukkapätkistä. Se kyllä tulee kavereiden perässä eikä jää jälkeen, mutta yksin sen into hieman uupuu. Löntystely loppuu kuitenkin kuin seinään, mikäli puskasta pinkaisee jänis tai tapahtuu muuta kovin yllättävää. Kahlaamisesta Panda pitää kovasti, ja kesäisin se mielellään kuopii rantavettä ja polskii kirjavan merihevosen tavoin. Itse uimista hieman arastelee, koska näkymättömät krokotiilit ja alligaattorit.

Panda osaa olla myös mustasukkainen; jos tämän luottoihminen rapsuttaa vahingossakaan toista hevosta voi alkaa kauhea show lattian kuopimisella. Säikyhkö, mutta kuitenkin niin herttainen tamma ei jätä ulkonäöllään ketään kylmäksi! Herkkupaloilla ei kuitenkaan mennä tämän tamman sydämeen vaan siihen tarvitaan paljon aikaa.
 


 

 

Kisakalenteri
Paikka Kisaaja Päivämäärä Laji Luokka Sijoitus
Kirkkojoen Talli Iitu 1.2.2017 Lumirallit - 10/15
           
           

                   
 

Varusteet

        
 

  ​ 

 

 
©2018 Kirkkojoen talli | Virtuaalitalli - suntuubi.com