Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
  Hippa-Noppa "Noppa"
​VIRTUAALIHEVONEN
Hevosen galleriaan >>
 

Nimi: Hippa-Noppa "Noppa" Kasvattaja: evm
Rek.nro: VH15-018-0111 Omistaja: Jouni VRL-12930 (Roope)
Syntynyt: 22.1.2010 / Suomi Kotitalli: Kirkkojoen talli
Rotu: Suomenhevonen Vuokraaja: Ei oteta
Sukupuoli: Ori    
Väri:  Rautias Jälkeläiset: 2 kpl
Säkäkorkeus: 163cm Painotus: Yleis -/harrasteratsu

 

Noppa on se suomalainen perusjuntti. Myrtsin ilmeen takaa löytyy jääräpäinen ratsu, jonka mielipiteet varmasti tulevat esille. Hieman ilkikuriseksi osoittaunut varmajalkainen Noppa on yhden ihmisen hevonen. Roope on sen ihminen henkeen ja vereen, eikä heidän väliinsä pääse kukaan. Paitsi ehkä porkkana, sillä kyllähän aina yksi porkkana päivän pelastaa!

Noppa on seisoskelija hevonen, joka vähät välittää tarhasta haettaessa. Sitä saa kiskoa perässänsä kuin käsijarrulla olevaa autoa ja auta armias jos on mutakeli. Orin mielestä jalat eivät voi likaantua mudassa - ainakaan tarhassa/laitumella. Juurtunut suomenhevonen on myös ylttiömäisen herkkusuu, jolle kelpaa mikä tahansa ruohonkorsi talutusmatkalta. Kiskomista vasemmalle, kiskomista oikealle ja parin metrin matka eteenpäin uudelle ruohontupsulle. Lihakset ainakin kasvavat taluttaessa, sekä äkkipikaisuus.

Hoitaminen on helppoa, sillä Noppa ei hievahdakaan harjatessa. Hievahtamisella tarkoitan myös sitä, että jalkojen nostaminen on hiukan ongelmallista, sillä on kovin raskasta nostella niitä "turhaan". Ori on nuokkujatyyppiä ja se vähät välittää, vaikka sille puhuisi kuinka. Välillä Noppa osaa kuitenkin olla varsinainen vekkuli, kun se kaataa harjapakin tai roiskii vettä hoitajan päälle. Varusteet menevät mukisematta, eikä Noppa pahemmin pullistelekaan. Satulan saadessaan selkäänsä sen silmät kuitenkin alkavat loistamaan. Suokki rakastaa työskentelyä, eikä sen laiskanpulskeasta alusta ole tietoakaan! Kuolaimet se melkein tunkee suuhunsa innostuksissaan ja monesti alkaa kuopimaan maata, että "mennään nyt jo hidastelija!".

Ratsastaessa Noppa on hyvin varmajalkainen. Se ei hätkähdä vähästä ja se juuri niin suomiputte kuin voi olla! Laiskahkohan se on, mutta osaa liikkua myös omalla moottorilla. Omaa hyvin pehmoiset askeleet, joissa on mukava istua myös ilman satulaa. Ihmeitä Noppa ei osaa; pysähdykset, peruutukset... Sellaiset perusasiat. Noppa onkin enemmän maastoputte, jonka kanssa Roope nauttii vain maisemista. Noppa onkin oiva maastokaveri, sillä se ei pelkää edes traktoreita!

Noppa ei kamalasti välitä esteistä, mutta loikkii välillä maastossa kaatuneiden puiden yli ihan mielellään. Kenttätyöskentely puomien kanssa on sen mielestä turhaa. Suomenhevonen on tehty maastoon!

Noppa on siis maastossa hyvinkin varma ratsu ja se pitää myös vedestä! Uiminen on sen mielestä ihan jees jos sinne kerta käsketään. Noppa pitää pitkistä rauhallisista maastoista, mutta osaa myös karautella tarvittaessa. Kisoissa suomiputella ei olla käyty ja tuskin tullaan käymään. Omaa kuitenkin vähän ravitaustaa suvussaan, jonka takia on myös kärryillä oiva esimerkkimalli!

Perussuomalainen kaartissamme siis! Sota-aikoina mukana ollut Noppa, no ei nyt oikeasti, mutta ainakin omaa juuri niin juntturapäisen luonteen kuin vain voi. Laiskanpulskea vekkuli hevonen siis. Roopen oma silmätikku!

 

Jälkeläiset

 
Syntynyt: Nimi: rek.nro Kasvattaja
22.12.2014 Eri-Eripura VH15-018-0145 Kirkkojoen talli
6.6.2016 Unikone VH16-018-1763 Kirkkojoen talli
 
Kisakalenteri

 
Paikka Kisaaja Päivämäärä Laji Luokka Sijoitus
Hemsbury stables Jouni 7-8.3.2015 Näyttelyt orit ja ruunat 2/4
Dragon Age Estate Jouni 30.9.2016 Näyttelyt Kylmäveriset 8/8
           

                    

Varusteet

 

        

 

 

©2018 Kirkkojoen talli | Virtuaalitalli - suntuubi.com