Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
  Gunmetal's Flexion "Lexi"
​VIRTUAALIHEVONEN
Hevosen galleriaan >>
 

Nimi: Gunmetal's Flexion "Lexi" Kasvattaja: evm
Rek.nro: VH15-012-0045 Omistaja: Jouni VRL-12930
Syntynyt: 30.7.2010 / Viro 
Rotu: Hollanninpuoliverinen Kotitalli: Kirkkojoen talli
Sukupuoli: Tamma Vuokraaja: Ei oteta
Väri:  Kimo Jälkeläiset: 0 kpl
Säkäkorkeus: 171cm Painotus: Kouluratsastus

 

Tallin mahdollisesti suurin tamma tallustaa heinäkasalle tarhassa rauhallisesti. Se ei pahemmin anna rapsuttaa, mutta haistelee silti ihmisen kättä. Hevonen jatkaa syömistään, eikä vaikuta olevan moksiskaan yleisöstä. Yhtäkkiä kuuluu kun talliovi pamahtaa seinää vasten. Tamma säpsähtää pienesti takajaloille ja kääntyy äkkinäisesti pois. Korvat hörössä ja puhisten se kuitenkin uskaltaa taas palata apajille. Olet tavannut juuri herkkähipiä Lexin!
Tarhasta haettaessa ei ole mitään ongelmaa. Saattaa kuitenkin välillä nähdä omia mörköjä portin kohdilla ja onkin siksi oltava valppaana koko ajan. Lexi kulkee yleensä perässä, pitkän välimatkan päässä. Välillä tamma saattaa pökkiä turvallansa taluttajaa, mutta se vain leikkii vähän höpsöä.

Lexi oli aluksi todella outo ja vaikeakin hoitaa. Tänä päivänä se kuitenkin tietää jo homman nimen, onhan se kuitenkin kisakentillä ennen pyörinyt. Tamman taustasta ei oikein tiedetä, mutta se ostettiin hienona kouluratsuna ja käteen saatiin säikky puoliverinen. Se, miksi tamma on niin säikky ja epävarma, ei tiedetä. Varman ja pelkäämättömän hoidossa se kuitenkin on luottavainen ja antaa kyllä hoitaa moitteettomasti. Lexi on ehkä vähän kärsimätön ja saattaa alkaa viskelemään päätään kyllästyessään. Sitten se kokeilee hoitajan hermoja säpsyilemällä turhia. Tai tiedä sitten niinkään turhasta, mutta ainakin ihmissilmään olemattomia asioita. Varusteet antaa laittaa hyvin, lukuunottamatta pientä pään nostelua ja pullistelua.

Lexillä on vähän niinkuin kaksi vaihdetta. Joko se pysyy nätisti paikallaan, kun noustaan selkään tai sitten ei. Penkkiä mennään karkuun ja ratsastajan hermoja koetellaan jälleen. Laiskana päivänä taas se vain jököttää paikallaan kuuntelematta ratsastajaa yhtään. Kummassakin tilanteessa pieni muistutus pomon asemasta (sillä isot ei aina ole pomoja), auttaa jatkamaan työskentelyä kummasti. Täytyy vain uskaltaa asettua pomon paikalle, pelkäämättömänä!
Tamma taipuu koulupuolelle HeA:n asioille, mutta osaa HeB:n asiat varmemmin ja sen huomaa sen suoritustyylistä. Lexi on hyvin herkkä ratsu sille päälle sattuessa, mutta se ei tee mitään itse. On siis osattava myös ratsastaa. Unohdinko mainita, että säikkyminen ei katoa mihinkään? Kyllä taisin unohtaa! Sehän ei siis katoa. Tiesitkö, että kulmissa on mörköjä ja peilistä voi hyökätä tiikeri? Hyvä, en minäkään!
Esteillä Lexi ei ole parhaimmillaan, mutta hyppää 80-100cm suht hyvin. Se taitaa perusteet, mutta on liian hätäinen ja kompuroi helposti. Lexi on kuin suihkari, jolta puuttuu jarrut ja ohjaustehostin.

Maastossa Lexi on se säpsy, joka ei suostu menemään vesilätäkköön, vaikka sille maksettaisiin. Muutenkaan maastoon ei Lexin kanssa lähdetä yksimään, sillä tamma on arvaamaton. Kulkee porukassakin jännittyneenä ja ohjastuntuma on pidettävä koko ajan. Kisoissakin se omaa omanlaista jännittämistä, mutta on hyvin kilpailuhenkinen hevonen! Siksi se onkin oiva kisakamu!

Melko monimuotoinen tamma kyseessä. Papurikko kuvion alta paljastuukin säikky neiti, mutta kuitenkin niin herttainen karvakamu. Kisatykiksikin kutsuttu jättiläinen on tallin herkkähipiä ja omaa mahtavat askellajit! Matkaa tavoittavat askeleet, joissa on mukava matkustaa, vaikka tosin kerkeekö niistä nauttimaan, kun jokaista tonttua on pelättävä?

 

Kisakalenteri
Paikka Kisaaja Päivämäärä Laji Luokka Sijoitus
Kaislaranta Sandra´s 9.11.2014 Kouluratsastus Helppo C 1/7
Musta Korppi Sandra´s 20.8.2016 Kouluratsastus Helppo C 14/25
Musta Korppi Sandra´s 20.8.2016 Kouluratsastus Helppo B 30/34
Musta Korppi Sandra´s 20.8.2016 Esteratsastus 80cm 15/15
Green Hills Sandra´s 10.9.2016 Kouluratsastus Helppo B 26/30
Green Hills Sandra´s 10.9.2016 Esteratsastus 40-50cm 2/19
Dragon Age Estate Sandra´s 30.9.2016 Kouluratsastus Helppo C 9/38
Dragon Age Estate Sandra´s 30.9.2016 Kouluratsastus Helppo B 43/45
Dragon Age Estate Sandra´s 30.9.2016 Esteratsastus 60cm 16/27
Kirkkojoen Talli Sandra´s 31.10.2016 Kouluratsastus Helppo C 6/11
Kirkkojoen Talli Sandra´s 31.10.2016 Esteratsastus 50-60cm 1/12
Kiltaniemi Jouni 12.2.2017 Kouluratsastus  Helppo A 7/18

 

 

 
Varusteet

    

 
©2018 Kirkkojoen talli | Virtuaalitalli - suntuubi.com