Toiminta >>
 Talliporukka >>
 Vuokraus ja kaapit >>

Tallista

Talli sijaitsee syrjäisellä paikkakunnalla, fiktiivisessä Kirkkokylässä kaukana kaupungin hälinästä. Maata on monet hehtaarit, ja itse tilaa reunustaa lukuisat kauniit lehtipuut. Tunnelmallisista maisemista löytyy monipuolisesti harrastusvaihtoehtoja ratsastajille. Läheisen metsän uumenissa on mitä mainioin maastoesterata, lukuisia maastopolkuja unohtamatta. Pihassa turvallisempaan menoon kaksi kenttää ja maneesi. Uittomahdollisuuksia löytyy kesäisin peräti kaksi. Aivan pihan läheisyydessä on pieni keinolampi, ja lyhyen ratsastusmatkan päässä järvi. Rannalta löytyy grillikodan ja laiturin lisäksi kiinnityspuomit hevosille.

Päätallissa on 26 juoma-automaateilla varustettua, olkikuivikkeista tilavaa karsinaa. Satulahuoneen ja rehujensäilytystilan lisäksi arkea helpottaa väliseinällä jaettu pesuhuone. Pesutilassa voi siis pestä samanaikaisesti kahta hevosta. Loimet täytyy puhdistaa käsin, sillä pesukonetta ei ole. Tilavat tallikäytävät luovat avaran tunnelman ja yleisilme tallissa on siisti. Orien ja tammojen karsinat ovat eri puolilla rakennusta.

Kesällä 2015 valmistunut hirsinen "Takatalli" toimii yksityishevosten majoituspaikkana. Kotoisa, suurilla karsinoilla varustettu rakennus löytyy päätallin takaa. Tunnelmallinen hirsitalli sisältää 10 karsinan lisäksi pienen varustehuoneen sekä tilat rehujen säilyttämiselle. Päätallin tavoin karsinoista löytyy
modernit juoma-automaatit.

Kartan saa isommaksi klikkaamalla

Karsinajärjestykset >>

Oleskelutila ja satulahuone

Hevosten hyvinvoinnin lisäksi on otettu huomioon myös ihmisten viihtyvyys.
Tallitoimisto on jaettu väliseinällä oleskelutilaan jonne voi tulla rentoutumaan tai viettämään aikaa.
Oleskelutilassa on televisio, hoitajien kaappeja, radio, jääkaappi eväiden säilyttämiseen ja mikro.
Seinää koristaa Anitan tekemä öljyvärimaalaus Lulusta. Pöydältä voi bongata hevosiin liittyvää
luettavaa,
Hevoshullusta aina Hevosmaailma - ja Hevosurheilu -lehtiin asti.

Satulahuoneesta löytyy luonnollisesti jokaisen hevosen omat varusteet. Suitset ja satulat ollaan ripustettu omiin telineisiinsä seinille, ja varusteet ovat merkitty hevosten nimillä. Huoneesta löytyy myös muut hoitotarvikkeet, kuten esimerkiksi  harjapakit sekä varusteiden huoltoon tarvittavat välineet. Seinustalla on hevosenomistajien ja hoitajien lukoilla varustettuja kaappeja.

Varustehuoneessa nököttää myös pieni, kankaalla päällystetty puuheppa. Bellan satula retkottaa usein tämän nuhjuisen puuhevosen selässä. Onpahan joku joskus jaksanut sille naruriimunkin askarrella. Tätä viritelmää kutsutaan monilla eri nimillä, mutta yleisimmin kuultu on "Pekka Puuponi".

Ratsastustilat

Kirkkojoella on yhteensä kaksi hiekkapohjaista kenttää.
Tallin vieressä oleva pikkukenttä on oiva paikka harjoitella, mikäli tarvitsee hieman rauhaa. Pikkukentällä pidetään myös ratsastustunnit silloin, kun ryhmän koko on pieni.
Iso kenttä on hyvin tilava, samaa kokoluokkaa maneesin kanssa. Täällä järjestetään kaikki Kirkkojoen omat kilpailut sekä ratsastustunnit suuremmille ryhmille.
Tilava maneesi on lähinnä talvisin ja huonoilla keleillä käytössä. Maneesi on valmistunut pari vuotta sitten, eli se on ihan uusi. Seinillä on suuret peilit ja takaosassa pieni katsomo.
Katsomon vierestä pääsee varastoon jossa säilytetään mm. estekalustoa. Modernina lisänä maneesi on varustettu äänentoistojärjestelmällä. Halutessaan voi siis vaikka ottaa oman cd-levyn tai mp3 -soittimen ja ratsastaa mielimusiikkinsa tahtiin. Valmentajan äänikin saadaan komiasti kuuluviin mikrofonin avulla.

Maastot

Maastoa läheltä löytyy moneen makuun. Kaipasitpa sitten vapauden huumaa niityllä, rauhallista köpöttelyä maastopoluilla, vauhtia maastoesteradalla tai treeniä hiekkamontuilla! Näitä eri mahdollisuuksia voi yhdistellä mieleisekseen reitiksi ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Kesäisin voi vaikka piipahtaa järvellä uittamassa tai grillikatoksella paistamassa makkaraa.

Maastopoluilta voi helposti poiketa maastoesteradalle. Suurin osa esteistä on rakennettu kaatuneiden puiden rungoista, mutta myös risu -ja pensasesteitä radalta löytyy.

Hiekkamontuilla voi sulattaa hoitohevosen kesämahan tipotiehen, sillä hiekalla tarpominen on tehokasta liikuntaa. Keväisin ja syksyisin montuille syntyy niin pieniä kuin suuriakin "lampia" joita voi myös hyödyntää hevosensa kanssa. Voit vaikkapa rakentaa vesiesteen, tai kahlata isommasta lammikosta läpi viilentääksesi hevosen!

Tarhat ja laitumet

Hevosilla on käytössään kaksi laidunta. Oreille ja tammoille omansa. Tammalaidun on mukavasti joen vehreämmällä puolen, eli leideillä on hyvät oltavat tuoreen vihreän parissa. Ei oreillakaan hullumpaa ole, laidunalue on suuri ja suojaisa.  Laitumilla hevosia suojaa kesäkuumalla muutama puu, joiden varjoon eläimet voivat hakeutua vilvoittelemaan. Tallin lähiympäristössä, piha-alueella on kaksitoista tarhaa, joihin hevoset pääsevät ulkoilemaan yleensä pareittain. Sekä tarhat että laitumet ovat aidattu valkoisin aidoin, joita aina yhteisvoimin hieman remppaillaan ja maalaillaan uusiksi.

Laitumilla hevosten janon sammuttaa 3 isoa juomakaukaloa. Tarhoissa homma toimii pienempien kaukaloiden ja aitaan kiinnitettävien ämpärien voimin. Juoksevaa vettä ei millään laitumille asti saa, joten vesi on kannettava lihasvoimin tallilta asti.. Tai ei nyt sentään, tähän käy näppärästi avuksi traktori peräkärryineen.

Pihapiirin tarhat takaavat sen ettei yksikään hevonen jää vaille päivittäistä ulkoiluaan. Hiekkapohjaisia aitauksia löytyy peräti yhdeksän kappaletta, joiden lisäksi kolme vehreämpää ja suurempaa aitausta antaa sijaa laumasieluille.