Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
  Tallista  Toiminta >>
 Talliporukka >>
 Vuokraus ja kaapit >>

Talli sijaitsee syrjäisellä paikkakunnalla, fiktiivisen Kirkkokylän lähettyvillä kaukana kaupungin hälinästä. Maata on monet hehtaarit, ja itse tilaa reunustaa lukuisat kauniit lehtipuut. Tunnelmallisista maisemista löytyy monipuolisesti harrastusvaihtoehtoja ratsastajille. Talli avasi ovensa virallisesti 13.11.2012, mutta paikalla on pitkä historia maatilana. Tallin omistaja Anita peri aikoinaan vanhan ränsistyneen maatilan, ja päätti remontoida paikan viihtyisäksi talliksi omille hevosilleen. Tilaan kuului pieni talo, joten hevosharrastus onnistui kätevästi kotoa käsin. Koska karsinoita oli enemmän kuin hevosia, päätti Anita majoittaa muidenkin hevosia pientä vuokraa vastaan. Sana hyvistä tallipaikoista levisi, ja vuosien mittaan talli kasvoi kasvamistaan uusien rakennusten ja laidunmaan ostamisen myötä. Tallilla ei alunperin ollut mitään nimeä, joten se tunnettiin vain sijaintinsa mukaan "Kirkkojoen tallina"

Päätallissa, suuressa punaisessa tallirakennuksessa on 26 juoma-automaateilla varustettua, purukuivikkeista tilavaa karsinaa. Tilavat, valoisat käytävät ja siisti yleisilme takaa viihtyisän tunnelman. Orien ja tammojen karsinat sijaitsevat eri käytävillä, ja karsinat ovat merkitty selkein nimikyltein. Kahvin tuoksuisessa taukohuoneessa voi rentoutua ja viettää aikaa muiden tallilaisten seurassa lehtiä lukien, telkkaria katsellen, tai eväitä nauttien. Satulahuoneen ja rehujensäilytystilan lisäksi arkea helpottaa väliseinällä jaettu pesuhuone, jossa kahden hevosen peseminen onnistuu samanaikaisesti. 
 

 

 

"Takatalliksi" kutsuttuun hirsitalliin pääsee päätallin takaovien kautta, tai tallin kulmilta polkua pitkin kiertämällä. Takatallilla ja päätallilla on yhteinen suuri hiekkapiha hoitopuomeineen, sekä kaivo, josta saa kesäisin näppärästi vettä hevosille. 
Kesällä 2015 valmistunut, tunnelmallinen hirsirakennus toimii yksityishevosten majoituspaikkana. Lämminhenkinen pikkutalli sisältää kymmenen purukuivikkeisen karsinan lisäksi pienen varustehuoneen, sekä tilat rehujen säilyttämiselle. Päätallin tavoin karsinoista löytyy juoma-automaatit.           
>Karsinajärjestykset<
 
Oleskelutila ja satulahuone


 

 
Hevosten hyvinvoinnin lisäksi on otettu huomioon myös ihmisten viihtyvyys. Tallitoimisto on jaettu seinällä oleskelutilaan, jonne voi tulla rentoutumaan tai viettämään aikaa. Oleskelutilassa on mukavan sohvan lisäksi televisio, hoitajien kaappeja, radio, jääkaappi eväiden säilyttämiseen, kahvinkeitin ja mikro. Seinää koristaa Anitan tekemä öljyvärimaalaus Lulusta. Pöydältä voi bongata hevosiin liittyvää luettavaa, Hevoshullusta aina Hevosmaailma - ja Hevosurheilu -lehtiin asti. 
Satulahuoneesta löytyy luonnollisesti jokaisen hevosen omat varusteet. Suitset ja satulat ollaan ripustettu omiin telineisiinsä seinille, ja varusteet ovat merkitty hevosten nimillä. Huoneesta löytyy myös muut hoitotarvikkeet, kuten esimerkiksi  harjapakit sekä varusteiden huoltoon tarvittavat välineet. Seinustalla on hevosenomistajien ja hoitajien lukoilla varustettuja kaappeja.
Varustehuoneessa nököttää myös pieni, kankaalla päällystetty puuheppa. Bellan satula retkottaa usein tämän nuhjuisen puuhevosen selässä. Onpahan joku joskus jaksanut sille naruriimunkin askarrella. Tätä viritelmää kutsutaan monilla eri nimillä, mutta yleisimmin kuultu on "Pekka Puuponi".

Mikäli tulee tarvetta lainakypärälle, tai tarvikkeelle jota ei itseltä löydy, on varustehuoneessa erillinen lainanurkkaus tätä varten. Lainanurkkauksen hyllyköstä löytyy kypärää, vanhassa sateenvarjotelineessä on jos jonkinmoista raippaa, ja hyllyn suuresta alalokerosta voi lainata esimerkiksi juoksutusliinaa, ratsastusvyötä tai hikiviilaa. Tavaroita saa lainata vapaasti, kunhan ne palauttaa takaisin paikoilleen.
 
 
Ratsastustilat


 

Kirkkojoella on yhteensä kaksi hiekkapohjaista kenttää. Tallin vieressä oleva pikkukenttä on oiva paikka harjoitella, mikäli tarvitsee hieman rauhaa. Valaistus on pienellä kentällä hieman huono, joten erityisesti talvisin kentän käyttö on tästä syystä vähäistä. Isoa kenttää valaisee kuusi tehokasta valoa, ja kentälle mahtuu hyvin jopa viisitoista ratsukkoa kerrallaan. Ratsastustunnit ja kilpailut pyritään pitämään ulkokentällä aina sään salliessa.
Tilava maneesi on lähinnä talvisin ja huonoilla keleillä käytössä. Rakennus on melko uusi, valmistunut 2013, ja sitä ollaan välissä ehditty remontoimaan ja parantelemaan. Valaistus on on erinomainen ja päiväsaikaan ikkunoista pääsee sisään myös tunnelmallista luonnonvaloa. Seinillä on suuret peilit ja takaosassa pieni katsomo.
Katsomon vierestä pääsee varastoon jossa säilytetään mm. estekalustoa. Modernina lisänä maneesi on varustettu äänentoistojärjestelmällä. Halutessaan voi siis vaikka ottaa oman cd-levyn tai mp3 -soittimen ja ratsastaa mielimusiikkinsa tahtiin. Valmentajan äänikin saadaan kuuluviin mikrofonin avulla.

 

Maastot

 

Maastoa läheltä löytyy moneen makuun. Kaipasitpa sitten vapauden huumaa niityllä, rauhallista köpöttelyä maastopoluilla, vauhtia maastoesteradalla tai treeniä hiekkamontuilla! Näitä eri mahdollisuuksia voi yhdistellä mieleisekseen reitiksi ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Kesäisin voi vaikka piipahtaa järvellä uittamassa tai grillikatoksella paistamassa makkaraa.
Maastopoluilta voi helposti poiketa maastoesteradalle. Suurin osa esteistä on rakennettu kaatuneiden puiden rungoista, mutta myös risu -ja pensasesteitä radalta löytyy.
Hiekkamontuilla voi sulattaa hoitohevosen kesämahan tipotiehen, sillä hiekalla tarpominen on tehokasta liikuntaa. Keväisin ja syksyisin montuille syntyy niin pieniä kuin suuriakin "lampia" joita voi myös hyödyntää hevosensa kanssa. Voit vaikkapa rakentaa vesiesteen, tai kahlata isommasta lammikosta läpi viilentääksesi hevosen!
 

 
Tarhat ja laitumet

Hevosilla on käytössään kaksi laidunta. Oreille ja tammoille omansa. Tammalaidun on mukavasti joen vehreämmällä puolen, eli leideillä on hyvät oltavat tuoreen vihreän parissa. Ei oreillakaan hullumpaa ole, laidunalue on suuri ja suojaisa.  Laitumilla hevosia suojaa kesäkuumalla muutama puu, joiden varjoon eläimet voivat hakeutua vilvoittelemaan. Tallin lähiympäristössä, piha-alueella on kaksitoista tarhaa, joihin hevoset pääsevät ulkoilemaan yleensä pareittain. Sekä tarhat että laitumet ovat aidattu valkoisin aidoin, joita aina yhteisvoimin hieman remppaillaan ja maalaillaan uusiksi. 

Laitumilla hevosten janon sammuttaa 3 isoa juomakaukaloa. Tarhoissa homma toimii pienempien kaukaloiden ja aitaan kiinnitettävien ämpärien voimin. Juoksevaa vettä ei millään laitumille asti saa, joten vesi on kannettava lihasvoimin tallilta asti.. Tai ei nyt sentään, tähän käy näppärästi avuksi traktori peräkärryineen.

Pihapiirin tarhat takaavat sen ettei yksikään hevonen jää vaille päivittäistä ulkoiluaan. Hiekkapohjaisia aitauksia löytyy peräti yhdeksän kappaletta, joiden lisäksi kolme vehreämpää ja suurempaa aitausta antaa sijaa laumasieluille.

©2019 Kirkkojoen talli | Virtuaalitalli - suntuubi.com